Incident s Grosjeanem byl nešťastný, penalizaci ale chápu, říká Pérez

Incident s Grosjeanem byl nešťastný, penalizaci ale chápu, říká Pérez

Jenson Button dokončil Velkou cenu Belgie 2013 na šestém místě, jeho týmový kolega Sergio Pérez na bodované příčky vůbec nedosáhl a v cíli se objevil jako jedenáctý.

Pilot McLarenu Jenson Button odstartoval do nedělního klání na okruhu ve Spa z šesté pozice, o kterou se v průběhu závodu nenechal připravit a na své konto si tak mohl připsat další porci bodů.  Forma týmu z Wokingu podle Brita růžová sice určitě nebyla, nicméně nějaký pokrok by tam dokázal najít.

"Na začátku závodu jsme se pokoušeli o strategii jedné zastávky v boxech, potom jsme se ale přizpůsobili strategii dvou pitstopů. Zkusili jsme to, ale naše tempo pořád nebylo tak dobré jako tempo ostatních vozů před námi. Nemohli jsme je tedy ani na konci závodu dohnat," řekl mistr světa z roku 2009. "Když už jsem to takhle řekl, musím ještě dodat, že jsme i tak odjeli slušný závod. Navíc, stejně jako vždycky, bylo velkou zábavou kroužit po tomhle skvostném okruhu. Opravdu jsem si řízení našeho vozu užíval."

Co se týče příštího závodu, neslibuje si od něj Button žádné výjimečné umístění, nicméně těší se na jeden z dalších vrcholů sezony mezi okruhy. "Určitě nebudeme bojovat vpředu, to víme. Místo toho se soustředíme sami na sebe, postupně víc a víc rozumíme autu a pomalu věci vylepšujeme," dodal.

Buttonův týmový kolega Sergio Pérez odjíždí z Belgie zklamán. Úvodní část závodu se mu sice podařilo odjet podle jeho představ, nicméně pak přišla rána v podobě penalizace „průjezd boxy“ za incident s Romainem Grosjeanem. "Co se stalo s Romainem, bylo nešťastné," zalitoval Mexičan. "Dostal jsem se před něj a najel jsem do zatáčky… Teď už ale chápu, proč ta penalizace. Přirozeně jsem však kvůli sobě i týmu zklamán. Takové věci jsou vždycky těžké, ačkoliv týmový duch je teď v McLarenu neuvěřitelně silný. Společně se tedy musíme jen pohnout kupředu," zakončil své prohlášení pozitivními slovy Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud