I přes ztrátu pole position jsou u Red Bullu spokojeni

I přes ztrátu pole position jsou u Red Bullu spokojeni

Sebastian Vettel i Mark Webber se sice museli sklonit před výkonem Nika Hülkenberga. Podle obou jezdců ale mohla dnešní kvalifikace na osychající trati dopadnout jakkoliv, takže svá umístění berou.

V pátek Red Bull dominoval volným tréninkům. V sobotu dopoledne na mokru už se před Sebastiana Vettela dostal Robert Kubica, v odpolední kvalifikaci Němce o více než sekundu překonal Nico Hülkenberg. Navzdory této ztrátě je Vettel s druhým místem spokojen. Mark Webber zaostal za svým týmovým kolegou o další desetinu a na okruhu Josého Carlose Paceho odstartuje ze třetího místa.

"Kvalifikace byla náročná, zejména její třetí část po prvním výjezdu na přechodných pneumatikách. Okruh vypadal suchý, ale v posledním sektoru to bylo velmi ošidné. Na konci jel každý na suchých pneumatikách, ale trať byla pořád kluzká. V takových podmínkách je snadné udělat chybu. Naším cílem byla pole position, ale Hülkenberg byl dnes lepší," uznal Vettel. "Celkově jsem s kvalifikací spokojen, ale také mě štve sekundová ztráta. Není to frustrace, jen konstatování."

"Už včera jsme viděli, že je tu Williams rychlý. Nebyla to náhoda. Hülkenberg všechny porazil o sekundu a dokázal to třikrát za sebou. Ale s druhým místem jsem spokojen. Dnes odpoledne se mohlo stát cokoliv," bral Němec situaci sportovně. Svého krajana považuje pro zítřek jako rovnocenného soupeře, i když Williams v závodech na Red Bull zatím nestačil. "Musím ho vzít na vědomí, je přede mnou a závodíme proti němu. Závod bude dlouhý, stát se může cokoliv. Víme, že v závodě můžeme být lepší, protože jsme o trochu rychlejší než Williams. Budeme se soustředit na dobrý start."

S ohledem na okolnosti byl spokojen i Webber. Také on uznal, že při jízdě na osychající trati lze snadno udělat chybu. Na startovním roštu bude sice až za Vettelem, ale o dvě příčky před Alonsem. "Kvalifikaci jsem si užíval. Byla to výzva pro všechny. Jsem rád, že jsem tak blízko čelu. Bylo těžké zajet čisté kolo. Udělal jsem maximum a jsem blízko Seba," komentoval svou situaci Australan. "Klidně jsem mohl být sedmnáctý. Kdyby se mě někdo před třetí částí zeptal, jestli bych bral třetí místo, možná bych řekl, že ne, ale na slickách to bylo obtížné, je dobré být ve druhé řadě. Je to slušná pozice pro vstup do závodu."

Aktuálně druhý jezdec celkového pořadí chválil také svůj tým. "Sebastian i já jsme nahoře. Položili jsme dobrý základ k zisku Poháru konstruktérů, což je pozitivní. Nico jel dnes, jako by byl na jiné trati," vyjádřil se Webber uznale k držiteli pole position.

Doporučujeme

Články odjinud