I přes ztrátu na Hamiltona vládne u Ferrari spokojenost

I přes ztrátu na Hamiltona vládne u Ferrari spokojenost

Jezdci Ferrari odstartují do prvního závodu letošní sezóny formule 1, Velké ceny Austrálie, z druhé a třetí pozice. Kimi Räikkönen přitom porazil svého týmového kolegu Sebastiana Vettela a bude vedle Lewise Hamiltona z Mercedesu v první řadě.

Räikkönen s Vettelem ztratili na Hamiltona 664, respektive 674 tisícin sekundy. Fin přesto věří, že v závodě může být vše jinak a on bude moci bojovat o své další vítězství. Na svůj 21. triumf přitom čeká pět let - od Velké ceny Austrálie v roce 2013.

„Když se podíváte na rozdíly (v kvalifikaci), tak jsou větší, než bychom chtěli, myslím ale, že to dnes s takovými podmínkami nebylo tak jednoznačné. Uvidíme příště,“ řekl Räikkönen.

„Myslím, že to bylo více méně dobré, jedna chyba v Q2 a já přišel o jednu jízdu. Tady a tam by to mohlo být lepší. Pokusíme se zítra odvést dobrou práci a stále pracujeme, abychom viděli, co můžeme udělat.

Samozřejmě chcete být co nejblíže čelu to jde, ale to nic nezaručuje. Cokoliv se stalo v minulosti, nemá vliv na zítřek,“ dodává Räikkönen s odkazem na to, že minulý rok v Austrálii vyhrál jeho týmový kolega Sebastian Vettel.

Hamiltonovo kolo mě překvapilo, přiznal Vettel

Vettel přiznal, že Hamiltonův kvalifikační pokus, kterým rozdrtil konkurenci, jej překvapil.

Po prvních pokusech v Q3 ztrácel Vettel jen tři setiny sekundy, ve druhém pokusu však loňský mistr světa výrazně zrychlil a nadělil svým soupeřům šest desetin.

„Nevím, co dělal, že našel tolik času. Možná se až v závěru probudil,“ řekl Vettel.

„Celkově jsem ale velmi šťastný. Včera to nebylo velmi dobré, dnes to bylo mnohem lepší. Jsem rád, že jsme dostali vozy na čelo, velmi blízko pole position.

V posledních čtyřech letech byli všichni Mercedesu blíže v závodech než v kvalifikacích, takže v to doufáme. Na konci jsem udělal drobnou chybu v posledním sektoru. Ale to je jedno, druhý nebo třetí, děláme to pro tým. Samozřejmě je to dobrá pozice a snad i zítra udržíme ten tlak.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud