I přes incidenty k němu mám stále respekt, říká o Alonsovi Magnussen

I přes incidenty k němu mám stále respekt, říká o Alonsovi Magnussen

Kevin Magnussen se nechal slyšet, že i přes nedávné incidenty s Fernandem Alonsem v posledních závodech formule 1 nepřestal mít úctu k dvojnásobnému mistrovi světa.

Pilot týmu Haas se na Alonsovu adresu nevybíravě vyjádřil po kvalifikaci na Velkou cenu Itálie, kdy mezi oběma došlo k souboji v první šikaně okruhu, který je připravil o šanci zajet rychlý čas. Dán po kvalifikaci označil Alonsovo chování za neuctivé a řekl, že se těší, až dvojnásobný mistr světa na konci letošní sezóny z formule 1 odejde.

Do křížku se spolu oba dostali také během víkendu Velké ceny Velké Británie. Magnussen však nyní řekl, že k Alonsovi neztratil úctu.

„Můj respekt k Fernandovi jako jezdci je velký,“ řekl Magnussen.

„Není pochyb o tom, že je rozhodně jedním z nejlepších jezdců na roštu. I když jsme měli pár velkých soubojů a párkrát jsme se neshodli, nenarušilo to můj respekt k němu jako k jezdci,“ dodal Dán, kterému před posledním závodem sezóny v Abú Dhabí patří devátá pozice v průběžném pořadí. Alonso je před svým posledním závodem ve F1 o pět bodů za ním na desátém místě.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud