I poslední den testů F3 ovládl Hadjar, odpoledne byl Staněk nejrychlejší | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

I poslední den testů F3 ovládl Hadjar, odpoledne byl Staněk nejrychlejší

Také v závěrečný den předsezónních testů formule 3 v Bahrajnu byl nejrychlejší Francouz Isack Hadjar, který dopoledne zajel vůbec nejrychlejší čas v rámci třídenních testů.

Nováček ve F3 hájící barvy Hitech Grand Prix zajel dopoledne čas 1:47.247, čímž o tři desetiny sekundy vylepšil své maximum ze čtvrtka, kdy rovněž dopoledne zajel čas 1:47.516.

V odpolední části, která byla ukončena o pět minut dříve kvůli červené vlajce, se blýskl nejrychlejším časem český pilot Roman Staněk v barvách Tridentu. Výkonem 1:48.182 však výrazně zaostal za Hadjarovým dopoledním maximem.

Stejně jako ve čtvrtek se také v pátek nejrychlejší časy dne zajížděly už v ranní části. Téměř čtyři desetiny za Hadjarem skončil druhý Jak Crawford. Gregoire Saucy obsadil třetí místo před čtvrtým Caiem Colletem a pátým Aleksandrem Smoljarem. Dopoledne Roman Staněk uzavřel nejrychlejší desítku.

Pro odpolední jízdy se podmínky na trati zhoršily, když se piloti museli na okruhu uprostřed pouště vypořádat s prachem a pískem. Kvůli zhoršené viditelnosti museli piloti používat také zadní světlo.

Za Staňkem skončil odpoledne druhý Reece Ushijima před Zanem Maloneyem.

Letošní sezóna formule 3 začne podnikem v Bahrajnu v rámci velké ceny F1 18. až 20. března.

Doporučujeme

Články odjinud