Hypercar Ferrari pro Le Mans vyjel poprvé na trať | Foto: Ferrari

Foto: Ferrari

Hypercar Ferrari pro Le Mans vyjel poprvé na trať

Ferrari vyjelo poprvé na trať ve Fioranu se svým vozem LMH (Le Mans Hypercar), se kterým bude příští rok závodit v Le Mans.

Carlos Sainz v neděli vyhrál svůj první závod ve F1. Scuderia Ferrari znovu vystoupala v Silverstonu na nejvyšší stupínek. V místě, kde v roce 1951 vybojovala první z rekordních 241 vítězství ve formuli 1.

Historie maranellské značky, i když už trochu zaprášená, je však také spjata s úspěchy v Le Mans. Na Circuit de la Sarthe se vzpínající kůň příští rok vrátí – do nejvyšší kategorie po více než 50 letech.

Hypercar Ferrari se dnes poprvé objevil na okruhu ve Fioranu, který leží hned vedle továrny italské stáje. Na oficiální fotografii toho moc nevidíme, ale Autosport přinesl exkluzivní detailnější snímky. Hypercar je zatím oděn do maskovacích barev.

„Je to velmi vzrušující okamžik, na který netrpělivě čekali jak lidé, kteří na tomto projektu pracovali, tak fanoušci Ferrari,“ řekl Antonello Coletta, šéf Ferrari Attività Sportive GT.

„Možnost dotknout se výsledku mnohaměsíční práce, plánování a simulací nám dodává novou energii a motivaci. Jsme hrdí na to, čeho jsme dosáhli, a přestože maskování LMH během testování skrývá rozměry a design vozu, myslím, že je nepopiratelně rozpoznatelné, že jde o Ferrari.“

Ferrari vyjelo na trať jen pár dní před závodem WEC v Monze, na kterém pojede poprvé hypercar Peugeotu. 

Doporučujeme

Články odjinud