Hülkenberg: Williams a Sauber porazíme, jen když mají problémy

Hülkenberg: Williams a Sauber porazíme, jen když mají problémy

Nico Hülkenberg přiznal, že Force India výkonnostně pořád ztrácí. Získat lepší pozici v šampionátu proto bude těžké.

Kromě novějších týmů má Force India za sebou v tabulce šampionátu už je Toro Rosso, patří jí osmé místo. A podle Hülkenberga právem, prostě protože indický monopost na víc zatím nemá.

"I když jsme naše auto vylepšili, musíme být realisté," řekl pro oficiální stránky soutěže. "Co se týče rychlosti, pořád jsme za Sauberem, Williamsem a ostatními týmy vpředu."

"To znamená, že pokud máme mít šanci porazit Williams, Sauber nebo Mercedes, musí nám víkend vyjít naprosto hladce a oni se musejí trápit. V kvalifikaci k tomu dochází častěji, ale v závodech mají 50, 60 nebo 70 kol na to, aby své rychlejší vozy dostaly před ty naše. Takže naše závodní rychlost ukazuje, jak na tom ve skutečnosti jsme."

To ale neznamená, že by se Force India spokojila se svojí pozici v šampionátu. Podle německého závodníka se může posunout nahoru.

"Už loni jsme ukázali, že je rychlost našeho vývoje velmi konkurenceschopná, a nevidím důvod, proč bychom to neměli zopakovat. Na Williams ztrácíme jen sedm bodů a myslím, že ho můžeme dohnat. Nevím, jestli bude možné dohnat Sauber. Bude to těžké, ale jisté je, že se o to celý tým bude maximálně snažit," dodal.

Hülkenberg ale zřejmě zapomněl, že Force India svůj letošní monopost už nevyvíjí, protože na to nemá peníze, jak prozradil technický ředitel týmu Andy Green v Maďarsku.

Doporučujeme

Články odjinud