Hülkenberg: Vítězství v Le Mans mi zkrášluje životopis

Hülkenberg: Vítězství v Le Mans mi zkrášluje životopis

Nico Hülkenberg podle svých slov bojuje za svou příležitost zazářit ve Formuli 1 a cítí, že jeho vítězství v závodě 24h Le Mans dodává jeho závodnímu životopisu na kráse.

Němec pro crash.net řekl, že zvláštní pozornost, která mu byla po vítězství věnována, jej nevyvedla z míry.

„Samozřejmě, že vítězství v Le Mans je bez pochyb největším úspěchem mé kariéry,” řekl Hülkenberg. „Po zisku vítězství nastaly neuvěřitelné pocity a emoce, na které nikdy nezapomenu. Myslím, že pro mou pověst a CV je to velmi dobré, není to na škodu, ale naopak to přináší jen samá pozitiva.”

Němec ve své kariéře ve F1 pravidelně dojížděl v závodech v nejlepší desítce, nikdy však neměl k dispozici vůz, který by mu dovoloval bojovat o vítězství.

27letý Hülkenberg získal tituly v Eurosérii F3, A1GP i GP2 předtím, než vstoupil do F1. V královně motorsportu pak působil v týmech Williams, Sauber a Force India. Jeho jméno je přitom velmi často skloňováno ve spojení se sedačkou u Ferrari.

Sám Hülkenberg přitom říká, že si jde stále za svým snem F1 a neodejde, dokud nedosáhne vrcholu.

„Závodníci včetně mě jsou obecně netrpěliví, chcete se přesunout do vítězného auta, jenže to si musíte zasloužit a já jsem právě v té fázi. Jsem bojovník, budu bojovat a hledat své příležitosti.”

„Zaměřuji se na F1. Cítím, že mám tady stále nějakou nedodělanou práci, kterou chci dokončit a dostat se na vrchol, ale budoucnost napoví.”

I přesto, že by rád uspěl ve Formuli 1, přiznává, že nabídku vrátit se do vytrvalostních závodů a obzvlášť do Le Mans by nikdy neodmíl.

„Jednou jsem teď absolvoval Le Mans a myslím, že to nebylo poprvé a naposledy. Rád bych tam závodil znovu. Bude záležet na tom, kam bude směřovat moje kariéry v F1 a jaké příležitosti se nabídnou. Uvidíme.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud