Hülkenberg věří, že si F1 letos vezme rekord ve Spa zpět

Hülkenberg věří, že si F1 letos vezme rekord ve Spa zpět

Neel Jani nedávno zajel ve Spa nejrychlejší kolo v historii okruhu. Neoficiálního rekordu dosáhl v upraveném voze LMP1.

Neel Jani zajel čas 1:41.770, čímž o 0,783 sekundy překonal loňský čas Lewise Hamiltona. Jeho vůz Porsche 919 Hybrid LMP1 byl ale značně upravený. Dokonce tak moc, že samotný vůz byl o 12,3 sekund rychlejší, než čas v kvalifikaci ve WEC.

Nico Hülkenberg, který s Porsche vyhrál v Le Mans, věří, že si formule 1 letos vezme rekord zpět. „Myslím, že když tam letos přijedeme, prolomíme ten rekord,“ řekl jezdec Renaultu.

„Vím, jak restriktivní jsou pravidla ve WEC, aby byl vůz pomalejší,“ řekl mistr světa WEC Brendon Hartley. „Vždy jsme očekávali, že je mnohem výkonnější, zvláště pokud máte více paliva.“

„Měli jsme velký elektrický motor, jehož výkon byl omezen. Také vím, že zvýšili přítlak a DRS a takové věci. Povedlo se jim zajet velmi impozantní kolo.“

Letošní vozy formule 1 jezdí opět rychleji než ty loňské, takže pokoření rekordu je možné.

Zlepšení o téměř 8 desetin je sice hodně, ale Spa je dlouhý okruh, takže 8 desetin rozdílu je přibližně 6 desetin na jiné trati a například v Číně jsme letos viděli vylepšení rekordu právě téměř o 6 desetin. Bude záležet samozřejmě také na počasí.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud