Hülkenberg věří, že největší šanci na sedačku má u Force Indie

Hülkenberg věří, že největší šanci na sedačku má u Force Indie

Nico Hülkenberg je po rozchodu s Williamsem bez smlouvy na sezónu 2011, ale naděje na setrvání ve formuli 1 se nevzdal. Jedná s několika týmy.

"Force India je pro nás tou nejlepší příležitostí, ale není tajemstvím, že o místo u ní usiluje několik jezdců," uvedl Hülkenberg pro oficiální stránky formule 1. "Jednáme s nimi. Uvidíme, jak to dopadne."

Stejně jako všichni ostatní jezdci, kteří si shánějí místo, Hülkenberg potvrdil, že bez sponzorů je na trhu ve velké nevýhodě. Ostatně peníze byly hlavním důvodem pro jeho rozchod s Williamsem.

"Týmu se bohužel v posledních letech moc nedařilo a všichni víme, že formule 1 je náročný byznys, kde jste posuzováni podle svých výkonů," připomněl. "A pokud výsledky nemáte, musíte najít jiný způsob, jak vyrovnat rozpočet."

Hülkenberg přiznal, že nemá záložní plán pro případ, že by nesehnal závodní sedačku. Doufá, že jasno bude mít během následujících týdnů. "Pracujeme na tom tvrdě, ale moc dobrých závodních míst nezbývá. Šance tu stále je a já se nevzdávám. Doufám, že brzy budu mít pozitivní zprávy. Snad do Vánoc," dodal.

Hülkenbergovo místo u Williamsu zaujal Pastor Maldonado.

Doporučujeme

Články odjinud