Hülkenberg udělá pro návrat do formule 1 všechno

Hülkenberg udělá pro návrat do formule 1 všechno

Talentovaný Němec se pro rok 2020 ocitl bez angažmá. Doufá však, že v královně motorsportu ještě neřekl poslední slovo.

Dvaatřicetiletý rodák ze Severního Porýní-Vestfálska svou pozici u Renaultu pro sezonu 2020 ztratil ve prospěch Estebana Ocona. Takhle dlouhou pauzu od závodění prý nezažil od začátku závodění na motokárách v osmi letech.

„V průběhu testování jsem se trochu odpojil od hlavního dění. Byla to také doba, kdy jsem vycestoval z Evropy a průběh testů moc nesledoval.

Zároveň jsem ale byl v kontaktu s pár lidmi z formule 1, abych úplně neztratil představu, co se děje. Jasně, nikdo ještě letos nezávodil, ale od Abú Dhabí utekla dlouhá doba a rád bych se do závodního stroje posadil brzy, velmi brzy. Všichni ale samozřejmě musíme čekat.

Vrátit se je můj hlavní cíl. V současné době je to ale dost obtížné. Všechno je teď tak trochu vzhůru nohama. Ale zůstávám v kontaktu, ještě mám čas. Pokud se naskytne příležitost, chytnu se jí,“ řekl Hülkenberg.

Bývalý pilot Williamsu, Sauberu a Force Indie se zároveň nechal slyšet, že návrat nechce za každou cenu. Netouží vymetat chvost závodního pole.

„Pochopitelně neříkám, že musím mít vítězné auto, ale rád bych měl v rukou něco, s čím se dá pracovat. Nějakou zbraň, se kterou mohu být v první desítce,“ projevil Hülkenberg své přání.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud