Hülkenberg u týmu Williams skončil, Barrichello zůstává

Hülkenberg u týmu Williams skončil, Barrichello zůstává

Nico Hülkenberg nebude v roce 2011 závodit pro Williams. S týmem z Grove nenašel společnou řeč na téma nové smlouvy a odchází. Rubense Barrichella si Williams ponechal.

"Velmi toho lituji, protože bych velmi rád u Williamsu zůstal," řekl německý pilot. "Chci poděkovat týmu za skvělé časy a přeji Williamsu do budoucna to nejlepší."

Hülkenberg tak ztratil svoji závodní sedačku pravděpodobně ve prospěch Pastora Maldonada, který má za sebou bohaté sponzory a pro Williams bude testovat tento týden v Abú Zabí.

Hülkenbergův manažer Willi Weber je však přesvědčený, že kariéra jeho svěřence na vrcholu motorsportu neskončila. "Jednám s několika dalšími týmy. Nico bude mít v roce 2011 sedačku ve formuli 1," uvedl.

Naopak Rubens Barrichello má už jistotu, že barvy Williamsu bude hájit i v příštím roce. "Rubense jsme najali s vědomím, že přinese technické znalosti, zkušenosti a vášeň," řekl Frank Williams. "V této sezóně splnil vše, v co jsme mohli doufat, a jsme nadšeni, že můžeme potvrdit, že pro nás bude jezdit i v roce 2011."

Doporučujeme

Články odjinud