Hülkenberg si v kvalifikaci rázně řekl o prodloužení smlouvy

Hülkenberg si v kvalifikaci rázně řekl o prodloužení smlouvy

Mladý německý talent se nejlépe ze všech popral se zrádnou polosuchou tratí a dominantním způsobem si zajistil svou první pole position ve formuli 1. AKTUALIZOVÁNO

Kdo neměl z Hülkenbergova dnešního výkonu moc velkou radost, byl zřejmě Venezuelan Pastor Maldonado. Právě on je totiž pilotem, který má šance v příští sezoně nahradit jednoho ze současné dvojice pilotů Williamsu. První pole position pro Williams po pěti letech ovšem může celou situaci řádně zamotat. Třiadvacetiletý Hülkenberg je teď pochopitelně optimistou.

"Vlastně to pro mě znamená zvýšení platu... ne, to byl vtip. Situace ve Williamsu je velmi otevřená, nic ještě není rozhodnuto. Musím pokračovat v dobré práci. Zatím to jde dost dobře. Pokud se mi daří a nedopouštím se hloupých chyb, dokážu takovéhle věci. Je už jen a pouze na týmu, zda si mě bude chtít nechat, ale věřím, že tenhle příběh bude mít šťastný konec.

Dnešní výsledek je úžasný, pořád nemůžu uvěřit tomu, že jsem to dokázal. Volba slicků byla očividně ta správná. Inženýr mi řekl, že mi zbývá jedno kolo, tak jsem se pokoušel z vozu vymáčknout vše a vyhýbat se vlhkým částem vozovky. Bylo jednoduché chybovat, ale mé kolo bylo perfektní. Skvělý okamžik. Nejlepší by bylo zítra dobře odstartovat a ostatním poodjet, pokud ale bude sucho, nestane se tak. Budu se snažit odvést svou práci. Hoši za mnou bojují o titul, takže bych se nechtěl připlést do nějakých problémů, zároveň si ale musím hlídat vlastní výkon. V Poháru konstruktérů bojujeme o šesté místo s Force Indií. Jsem si jistý, že to zvládnu a dovezu hodně bodů," řekl nadšený Hülkenberg.

Patrick Head se nechal slyšet, že překvapivá pole position dává nový impuls celému týmu. Zároveň ale pochválil i dnes poměrně nenápadného Barrichella.

"Nico si myslel, že trať byla ještě příliš mokrá, jeho inženýr Tom McCulloch ho ale informoval o tom, že Rubens by přesto radil zvolit suché pneumatiky. Ve volbě pneumatik má ohromné zkušenosti. Nico si to vzal k srdci a dokázal to. Je to fantazie," rozplýval se Head.

Spokojený mohl být i Rubens Barrichello, který na milované domácí půdě obsadil šestou pozici.

"Mám za svůj tým ohromnou radost. Bylo to pro nás skvělé odpoledne, máme pole position! Nico mě doslova nadchnul. Za daných podmínek je extrémně důležité udržet pneumatiky dostatečně zahřáté. Před sebou jsem měl vůz, který jel trochu pomalu, pneumatiky mi zchladly a bylo to. Se šestým místem jsem ale přesto spokojený, pro závod to je stále silná pozice," řekl Barrichello.

Doporučujeme

Články odjinud