Hülkenberg se nestaví do role lídra

Hülkenberg se nestaví do role lídra

Německý pilot bude tím zkušenějším z dvojice Sauberu, ovšem říká, že za jedničku týmu ho označují spíše lidé zvenčí, sám se tak necítí.

Nico Hülkenberg letos absolvuje svou třetí kompletní sezonu ve formuli 1. Ve Williamsu i ve Force Indii strávil v závodní sedačce po jednom roce, letos zkusí štěstí u Sauberu. Jeho týmovým kolegou bude Mexičan Gutiérrez, který ovšem na kontě nemá příliš mnoho zkušeností.

"Fakt, že mě lidé považují za lídra týmu, nic nemění. U Sauberu oba piloti dostávají stejný materiál a stejnou péči. S Estebanem budeme tvrdě pracovat na tom, abychom tým posunuli dopředu. 

Rád bych navázal na dobrý základ, který tým vybudoval v minulém roce. Samozřejmě si dávám za cíl sbírat dobré výsledky - v tom se s týmem shodneme. Přichází nová sezona, všechno znovu začíná, a tak si počkejme, jak se věci vyvinou a jak se nám bude dařit na trati," řekl Hülkenberg. 

Pětadvacetiletý německý závodník je označován jako velký talent. Ve své první sezoně (Williams F1) sice na body svého kolegu Rubense Barrichella neporazil, ovšem v Brazílii si připsal první pole position v kariéře. V roce 2011 na něho zbyla pouze pozice testovače u Force Indie, loni se však na něho usmálo štěstí a dokázal porazit i kolegu Paula di Restu.

Doporučujeme

Články odjinud