Hülkenberg přirovnává zázemí Renaultu k Porsche

Hülkenberg přirovnává zázemí Renaultu k Porsche

Německý pilot Nico Hülkenberg se v nové sezóně pomalu „zabydluje“ u tovární stáje Renault. Podle prvních dojmů mu prostředí u francouzského týmu připomíná jeho krátké působení u Porsche v rámci FIA WEC v roce 2015.

Nico Hülkenberg se v roce 2015 dočkal největšího dosavadní úspěchu své kariéry. S prototypem Porsche 919 Hybrid LMP 1 dokázal po šestihodinové „rozcvičce“ ve Spa spolu s Nickem Tandym a Earlem Bamberem ovládnout slavné Le Mans.

Nyní se devětadvacetiletý Němec po přestupu z Force India do Renaultu dostal do další tovární stáje a po prvních zkušenostech je podle Hülkenberga zázemí u francouzského týmu podobné tomu u továrního Porsche ve WEC.   

„Připomíná mi to trochu můj rok s Porsche v LMP 1. Závodit za továrnu je jiná liga, cítíte tu sílu, tu podporu a ty zdroje, kterými disponují,“ řekl Hülkenberg pro Autosport.com.

„Tovární tým je dvakrát až třikrát větší než soukromý. To množství lidí, kteří zde pracují, je úplně odlišné. Panuje zde velké nasazení, všichni svoji práci berou vážně. To je také důvod, proč jsem přišel,“ doplnil německý jezdec.

Hülkenberg dokončil australskou grand prix jen těsně mimo body a chce pomoci Renaultu vrátit se zpět na špičku formule 1.

„Tahle příležitost ke mně přišla ve správný moment. Pochopitelně máme před sebou ještě hodně práce, ale já jsem rád, že mohu spolupracovat s Renaultem na znovudosažení absolutního vrcholu.“ 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud