Hülkenberg: Nejlepšího pilota sezony vybrat nelze

Hülkenberg: Nejlepšího pilota sezony vybrat nelze

Mistrem světa F1 se pro rok 2012 stal Sebastian Vettel. Mnozí se ale domnívají, že by si toto ocenění mnohem víc zasloužil Fernando Alonso. Nico Hülkenberg staví oba jezdce na stejné místo.

I když se poslední dobou setkáváme s jasnými názory, který z dvojice Alonso-Vettel byl v letošní sezoně lepší, Nico Hülkenberg zastává názor, že správné hodnocení neexistuje. Oba piloti jsou podle něj letošními jedničkami.

"Nejlepší jezdec? Alonso i Vettel. Oba bojovali o titul až do posledního závodu a výborně tak plnili svoji práci. Nelze ale vybrat lepšího z nich," odpovídá německý pilot na otázku redaktorů z TotalRace. "Oba maximálně využívali potenciál vozu, v tomto ohledu jim mohl hravě konkurovat i Kimi Räikkönen. Fin po dvouleté přestávce prožil sezonu výborně."

"Je pro mě těžké také vybrat nejlepší auto, protože rozložení sil se v této sezoně neustále měnilo. Na většině okruhů Ferrari prohrávalo s týmy Red Bull Racing a McLaren v rychlosti, Scuderia měla ale zase méně problémů se spolehlivostí," podotýká Hülkenberg.

Doporučujeme

Články odjinud