Hülkenberg na Nürburgringu otestoval Lamborghini Huracan GT3

Hülkenberg na Nürburgringu otestoval Lamborghini Huracan GT3

Nico Hülkenberg se po delším čase vrátil za volant. Na německém Nürburgringu testoval Lamborghini Huracan GT3 týmu mcchip-dkr, který se pravidelně účastní závodů vytrvalostního šampionátu Nürburgring Endurance Series (dříve znám jako VLN).

Tým mcchip-dkr využil znovu otevřeného Nürburgringu k testování dvou vozů. Kromě Huracanu přivezl také Porsche 911 GT2 RS Clubsport a oba vozy si vyzkoušel německý závodník Mike Hansch, který bude letos závodit v doprovodném šampionátu DTM GTC Race.

Do italského Huracanu však usedl také účastník 177 závodů formule 1 a vítěz 24 hodin Le Mans z roku 2015 Nico Hülkenberg, který si díky tomu po pěti letech opět vyzkoušel sportovní vůz, byť tentokráte nikoliv prototyp, nýbrž „gétéčko“. Testovací kola německý pilot absolvoval na grand prix verzi okruhu.

Na testování pozval Němce, který naposledy závodil pro Renault, týmový šéf Danny Kubasik.

„Jakmile vyjel s vozem GT3 na trať, tak byl rychlý. Zároveň nám poskytl dobrou zpětnou vazbu,“ pochvaloval si první zkušenost s Hülkenbergem Kubasik, kterého cituje web motorsport.com.

Před testováním Lamborghini si Nico Hülkenberg vyzkoušel i kompletní trať „Severní smyčky“. Na Nordschleife se svezl s vozem Porsche 911 GT2 a jednalo se o jeho třetí zkušenost s náročným pětadvacetikilometrovým okruhem. Před tím se zde Hülkenberg svezl v letech 2010 a 2017, pokaždé za volantem Porsche.

Podle původního plánu měli Kubasik a Hülkenberg uspořádat duel na grand prix okruhu, během kterého by každý odjel pět kol a porovnávaly by se nejlepší časy obou jezdců. Kvůli pandemii však nemohlo probíhat naplánované testování a týmový šéf tak nechtěl zabírat sedačku zákaznickým jezdcům.

„Nemohl jsem sám být v kokpitu hodinu, to by nebylo správné. Jsme zákaznický tým.“

Nico Hülkenberg zatím neuveřejnil žádné plány týkající se pokračování jeho závodní kariéry. Jeho jméno bylo v zimě spojováno s angažmá u BMW v DTM a jednal také s Edem Carpenterem o závodění v IndyCar. Žádná z těchto možností ale nepřešla do reality.

Podle svých slov se navíc německý pilot ani nechystá na účast ve slavné čtyřiadvacetihodinovce na Nürburgringu Nordschleife, které se tým mcchip-dkr účastní.

Foto: mcchip-dkr

Doporučujeme

Články odjinud