HRT: V Malajsii bychom s kvalifikací neměli mít problém

HRT: V Malajsii bychom s kvalifikací neměli mít problém

Hispania Racing je přesvědčená, že díky potenciálu vozu F111 a novým dílům by se měla za normálních okolností bez větších potíží kvalifikovat do Grand Prix Malajsie.

V úvodním závodě sezóny se španělská stáj na startovní rošt nepostavila, protože ani jeden z jejích pilotů nesplnil kvalifikační pravidlo 107 procent. Hlavně proto, že vůz před kvalifikací téměř vůbec nejezdil.

"Očekáváme, že se v Malajsii vrátíme do normálu," řekl šéf týmu Colin Kolles. "Víme, že auto má potenciál, a doufáme, že na vozy nasadíme všechny úpravy. 107 procent by pro nás za normálních okolností nemělo představovat problém. Cílem je odjet co nejvíce kol v trénincích, abychom se připravili na kvalifikaci a závod."

Jelikož HRT s letošním vozem nejezdil ani v testech, jezdci museli potvrdit skromný cíl pro druhý závodní víkend sezóny. "I když jsem s vozem odjel v Austrálii jen pár kol, cítil jsem, že má F111 potenciál být lepší než loňský stroj," uvedl Narajn Kartykejan. "Naším primárním cílem pro tento víkend je najet co nejvíc kilometrů. S rostoucím počtem kilometrů začneme F111 rozumět a využívat jeho potenciál. Kvalifikovat se do závodu a dokončit ho bude naším hlavním cílem v Malajsii."

Vitantonio Liuzzi nedávno připustil, že je Sepang nejtěžší okruh na splnění kvalifikačního limitu. Stejně jako zbytek týmu ale věří, že uspěje. "Sepang bude pro F111 dobrou tratí, protože že je velmi technický a náročný," hodnotil. "Pro náš první závod je náročný, ale je to místo, kde získáme hodně informací o voze. Tento víkend očekáváme, že se nám bude dařit v kvalifikaci a že dokončíme závod, čímž potvrdíme výkonnost a spolehlivost vozu."

Doporučujeme

Články odjinud