HRT uvažuje o zkušeném pilotovi pro páteční tréninky

Colin Kolles věří, že zkušený jezdec by při pátečních jízdách pomohl týmu HRT při vývoji vozu i zlepšování současných pilotů. Spekuluje se o Klienovi či Fisichellovi.

Zatím nejslabším novým týmem letošní sezony je španělský HRT. Jeho šéf Colin Kolles chce tuto bilanci změnit angažováním zkušeného pilota, který by při pátečních trénincích pomohl s vývojem vozu.

Auta, která na zakázku zkonstruovala italská Dallara, absolvovala své první kilometry až při pátečním volném tréninku na Velkou cenu Bahrajnu. Navíc za tým závodí dva nováčci Bruno Senna a Karun Čandhok. Kolles věří, že zkušený jezdec angažovaný pro páteční tréninky by mohl oběma pomoci při získávání zkušeností. Spekuluje se, že by to mohl být Christian Klien, který naposledy působil jako testovací jezdec týmu BMW Sauber, či náhradní pilot Ferrari Giancarlo Fisichella.

Kolles zatím nechce své jezdce hodnotit, ale věří, že příchod zkušeného pilota by mohl oběma pomoci. "Brzy využijeme pro páteční jízdy zkušeného jezdce, abychom mohli udělat srovnání," slibuje německý manažer rumunského původu. "Zní to bláznivě, ale chceme být nejlepší nový tým. Najal jsem Geoffa Willise, který by z týmu mohl udělat opravdového konstruktéra. Pronajmeme si aerodynamický tunel a sami budeme vylepšovat auto, abychom opustili úroveň GP2."

Doporučujeme

Články odjinud