HRT si chce s vylepšeným vozem troufnout v Turecku na Virgin

HRT si chce s vylepšeným vozem troufnout v Turecku na Virgin

Monopost týmu Hispania Racing dostane v Istanbulu letošní první větší úpravy a španělská stáj věří, že se díky nim dostane do boje s nejbližšími soupeři, což je Virgin Racing.

"Věřím, že Hispania Racing udělá v turecké Grand Prix další krok vpřed," řekl šéf stáje Colin Kolles. "Istanbul Park je okruh, který by nám měl svými vlastnostmi sedět. Když k tomu přidáme aerodynamické a mechanické úpravy pro tento závod, myslím si, že pokud se data potvrdí na trati, měli bychom být schopní porazit naše nejbližší soupeře."

"Naším cílem pro tento víkend je smazat ztrátu na nejbližší soupeře v kvalifikaci a bojovat o pozice v závodě. Snad oba vozy dojedou do cíle. Hispania Racing od začátku sezóny významně pokročila a velmi tvrdě pracujeme, abychom se zlepšili, což se určitě stane. Vzhledem k pneumatikám podle mě uvidíme velmi vyrovnaný závod, možné je vše. Co se týče rychlosti, je na čele Red Bull, ale nikdy nevíte, co se stane."

Jezdci HRT se do prvního závodu v Austrálii nekvalifikovali, takže letos mají za sebou teprve dvě Grand Prix. "Doufám, že budu pokračovat tam, kde jsem přestal v Šanghaji, a dokončím závod, abychom získali cenná data a optimalizovali potenciál F111. Vím, že vůz má rezervy," řekl Narajn Kartykejan. "Od našeho prvního závodu v Malajsii jdeme správným směrem, takže jsem si jistý, že s úpravami vozu pro Turecko uděláme další krok směrem k týmům, které jsou těsně před námi."

Že by HRT mohl porazit Virgin, věří také Liuzzi. "Naším cílem pro Turecko je ověřit, že naše úpravy fungují, jak mají, zmenšit ztrátu na přední vozy a samozřejmě dokončit závod před přímými soupeři. Pokud půjde vše podle plánu, tak si myslím, že by Hispania Racing mohla překvapit hodně lidí tím, jak významně zmenší ztrátu na ostatní týmy, čímž ukáže, jak vážně to myslíme s naším růstem."

Doporučujeme

Články odjinud