HRT se při stěhování rozpadá, ale ví, které jezdce určitě nechce

HRT se při stěhování rozpadá, ale ví, které jezdce určitě nechce

Tým HRT disponuje jednou z posledních dvou volných závodních sedaček a jezdce si může vybírat. Je téměř jisté, že si neponechá Liuzziho.

Pro HRT závodili loni většinu sezóny Liuzzi a Ricciardo. Pro letošní rok španělská stáj angažovala Pedra de la Rosu a s druhým jménem vyčkává. Platnou smlouvu na sedačku má Liuzzi, ale uzavřel ji s bývalým majitelem týmu a s jejím dodržením nemůže počítat.

Jak HRT uvažuje při volbě druhého jezdce, vysvětlil sportovní ředitel Jacky Eeckelaert pro La Libre. "Nemyslím si, že by bylo v zájmu týmu nebo jeho vůlí nasadit druhého španělského pilota. Ani jiného pilota na konci kariéry. A co se týče Liuzziho, moc se neosvědčil. Ital už dostal několik šancí. Hledáme spíš mladého a ostrého pilota."

Eeckelaert tímto vyjádřením vyloučil kromě Liuzziho také Barrichella (konec kariéry) a Close s Alguersuarim (Španělé). Ve hře tak zůstávají mimo jiné D’Ambrosio, Petrov, Sutil a Senna, kteří se ale jistě zajímají především o Williams.

Ať už místo u HRT získá kdokoliv, čeká ho velmi těžká práce. Tým totiž prochází velkou reorganizací. Zatímco v uplynulých dvou letech bylo základem pro jeho vůz šasi od Dallary, pro letošní rok si vyvíjí monopost od nuly zcela sám. A nezačal úplně včas.

"Začali jsme s čistým listem papíru v září," prozradil Eeckelaert. "Nemáme prostředky velkého týmu a napjatý harmonogram nám nedovoluje fantazírovat. Není možné zvládnout za tři měsíce to, co naši konkurenti dělají šest měsíců."

HRT při tom nepomáhá ani skutečnost, že se stěhuje do Španělska. "Noví majitelé rozhodli přestěhovat tým. Výsledkem je, že 90 procent zaměstnanců z Německa nebude následovat. Je to politováníhodné, protože i když vůz nefungoval, tým začínal pracovat dobře. Dnes je to tak trochu jako kdybychom začínali s úplně novým týmem," dodal Eeckelaert.

Doporučujeme

Články odjinud