HRT potvrdil smlouvu s Kartykejanem

HRT potvrdil smlouvu s Kartykejanem

Narajn Kartykejan zaskočil svým čtvrtečním oznámením o smlouvě na závodní sedačku ve formuli 1 celý svět a nepřipravený byl zřejmě i jeho tým HRT, protože ten poskytl potvrzení až dnes.

"Je pro nás potěšením, že jsme podepsali závodní smlouvu s Narajnem Kartykejanem pro šampionát formule 1 2011," uvedl šéf španělského týmu Colin Kolles. "Naraina znám dlouho, může využít své zkušenosti ze závodění pro Jordan a pozice záložního jezdce Williamsu."

"Narajn také závodil v dalších sériích a v Le Mans series jezdil v jednom z legendárních vozů Audi. Jsem si jistý, že jeho zkušenosti a rychlost budou týmu v průběhu sezóny velmi užitečné. Vítáme Naraina v našem týmu a těšíme se na úzkou spolupráci."

Kartykejan v roce 2005 ve formuli 1 příliš neoslnil, ale Kolles je přesvědčený, že se indický jezdec od té doby zlepšil. "Když byl u Jordanu, nebyl v nejlepší fyzické kondici, ale od té doby se v této oblasti hodně zlepšil," řekl pro Autosport. "Když vyspějete, ale ztratíte při tom rychlost, není to dobré, ale já doufám a věřím, že rychlost má, takže bude vyspělejší a rychlejší."

Pro třiatřicetiletého Kartykejana se jedná o návrat v pravou chvíli, protože letošní kalendář přináší premiérovou Grand Prix Indie.

"Ve své kariéře jsem toho zažil hodně, ale účast v první indické Grand Prix bude pro mě mimořádná," řekl pro indický Times. "Viděl jsem, jak dav žene vpřed domácí hráče cricketu. Zažít fandění stovky tisíc diváků bude nadpřirozený zážitek."

"Skvělé chvíle to také budou pro indické fanoušky, kteří budou moci podpořit domácího jezdce a domácí tým. Příležitost závodit v GP Indie je skvělá a sama o sobě stojí za návrat do formule 1."

Doporučujeme

Články odjinud