HRT posílí o nové zaměstnance, šéfem zůstane Kolles

HRT posílí o nové zaměstnance, šéfem zůstane Kolles

Colin Kolles definitivně vyvrátil spekulace, podle kterých měl se změnou majitele stáje HRT přijít o své místo šéfa. Nikam neodchází, navíc přibere další zaměstnance.

Když HRT koupila od Josého Ramóna Carabanteho investiční společnost Thesan, některá média předpovídala, že to znamená konec Colina Kollese v čele této španělské stáje.

"Bylo mi řečeno, že jsem šéf tohoto týmu, což také jsem, nic víc ani nic míň v tom není. Jsem tomu pořád oddaný," uvedl Kolles pro Autosport.

HRT se chce odlepit od konce startovního roštu, proto ukončilo spolupráci s Dallarou a technický vývoj vede pomocí vlastních sil v čele s Geoffem Willisem. A tým ještě posílí.

"Nenarosteme do počtu 500 zaměstnanců, protože to je podle mě neefektivní, to je jisté," vysvětloval Kolles. "Zvětšíme se do velikosti seriózního týmu formule 1, který zároveň zůstane tím nejefektivnějším týmem formule 1, i v budoucnosti."

Vývoj HRT zatím neprobíhá centralizovaně a tým hledá rovnováhu mezi externími dodavateli a vlastními silami. To se ale změní. "Spolupracujeme s několika designérskými kancelářemi v Británii. Plán je mít jednu továrnu v Británii. Teď ji mít nemůžeme, z politických důvodů," řekl Kolles.

Po finanční stránce se HRT podle jeho šéfa daří dobře. "Myslím, že jsme na tom mnohem lépe než mnoho jiných týmů v paddocku," hodnotil. "Teď se musíme začít zlepšovat plným tempem, co nejrychleji. Vím, že jsou lidé občas netrpěliví, hlavně novináři."

"Ale nemůžete po mně chtít nereálné věci. Musíte postupovat krok za krokem a zlepšovat tým, to je vše. Musíte posílit strukturu, pak můžete přidat další věci, které tým zlepší."

Doporučujeme

Články odjinud