HRT odsunulo nasazení nového vozu na druhé testy

HRT odsunulo nasazení nového vozu na druhé testy

U HRT se začínají projevovat potíže, které přinesla reorganizace týmu. Španělé nestihnou připravit nové auto včas na první testy.

HRT má od svého vzniku problémy postavit nová auta včas před začátkem sezóny a ani letos se situace zřejmě nezmění, i když cílem bylo poprvé v historii testovat s aktuálním monopostem už od začátku zimních příprav.

"Cílem je být s novým vozem na druhých předsezónních testech," uvedla mluvčí týmu aktualizovaný plán pro BBC.

U HRT se tak začínají projevovat problémy, které vznikly při jeho restrukturalizaci. Většina zaměstnanců tým opustila a noví španělští majitelé začínají téměř znovu od nuly, psali jsme zde.

"Filozofií nových majitelů je nejdříve pracovat a pak mluvit. A být co nejvíce otevření," pokračovala mluvčí HRT. "Pořád nás čeká hodně práce, ale i když můžeme mít na začátku potíže, budovaná struktura je mnohem solidnější, spolehlivější a oddanější."

"Doufejme, že to brzy dokážeme a že změníme vnímání týmu, které už neodpovídá skutečnosti. Nebude to procházka růžovým sadem, ale zvládneme to."

Tým zatím oznámil jen jednoho jezdce, je jím Pedro de la Rosa. Druhá sedačka zůstává volná a je jediným volným místem na startovním roštu. Smlouvu na ní má Tonio Liuzzi, ale sám si není jistý, jestli ji HRT dodrží. Španělé spekulují, že by ho mohl nahradit Giedo van der Garde.

Doporučujeme

Články odjinud