HRT nechá jezdecké složení otevřené do příštího roku, změna je jistá

HRT nechá jezdecké složení otevřené do příštího roku, změna je jistá

Španělská stáj HRT nespěchá s rozhodnutím o závodních jezdcích pro sezónu 2011. Do konce roku svoji soupisku neuzavře.

"Dojde ke změnám," řekl majitel týmu Jose Ramon Carabante o jezdeckém složení pro list Marca. "Jednáme s různými jezdci. Hovoříme s pěti nebo šesti jezdci a nikam nepospícháme."

"Dřív než v lednu nic neoznámíme, protože zjišťujeme, která možnost pro nás bude nejlepší. Je jich mnoho a chceme nejspolehlivější jezdce, stejně tak vůz."

V premiérové sezóně týmu hájili jeho barvy Bruno Senna, Karun Čandhok, Sakon Jamamoto a Christian Klien. V druhé polovině roku HRT oznamovalo své složení závod po závodě.

Ačkoliv měli Španělé nejpomalejší auto, podařilo se jim v tabulce šampionátu obsadit 11. místo před Virginem. Příští rok chtějí začít dotírat na etablované stáje.

"Musíme být realisté," řekl Carabante. "Chceme se zlepšit ve srovnání s letošním rokem. Představy o vysokých umístěních jsou utopické. Získat body bude také velmi těžké, ale chceme být těsně za Toro Rosso, Force Indií a podobnými týmy."

HRT si monopost pro příští sezónu staví samo poté, co se rozešlo s Dallarou a následně i Toyotou. Motor Cosworth si tým ponechal, ale převodovku X-Trac vyměnil za řešení od Williamsu.

Doporučujeme

Články odjinud