HRT nasadí v Singapuru velký balík úprav a Maa

HRT nasadí v Singapuru velký balík úprav a Maa

Španělská stáj HRT si na noční Grand Prix připravila jeden ze svých dvou hlavních balíků vylepšení. Pracovat na něm bude v prvním tréninku i čínský jezdec Ma Qing Hua.

HRT má jeden z nejmenších rozpočtů ve startovním poli, a tak jsou větší vylepšení vozu poměrně velkou událostí. "Osobně okruh Marina Bay neznám, ale opravdu se těším, až ho poznám, protože všichni říkají, že je to jeden z nejhezčích závodů šampionátu," řekl šéf týmu Luis Pérez-Sala.

"Ale také proto, že v Singapuru nasadíme náš letošní druhý velký balík úprav vozu, který nám snad pomůže udělat další krok vpřed."

Příští závodní víkend také dostane podruhé příležitost ve volném tréninku Ma Qing Hua, který v Monze psal historii, když se jako první Číňan objevil na trati v rámci Grand Prix.

"Bude vzrušující jezdit ve formuli 1 ulicemi Singapuru," komentoval. "Pro všechny je to velmi náročná trať, pro mě o to víc, že teprve podruhé usednu do vozu během závodního víkendu. Ale těším se na to, a kola, která jsem odjel v minulé GP v Monze, mi dodala hodně sebedůvěry. Připravoval jsem se v simulátoru a dělal specifická cvičení, abych si zvykl na jízdu v noci."

Doporučujeme

Články odjinud