HRT ještě překvapí, věří Kartykejan

HRT ještě překvapí, věří Kartykejan

Pro Hispanii Racing skončil první závodní víkend už v sobotu, ale nejen nové díly mají týmu pomoci už v Sepangu, aby se bez problémů kvalifikoval.

Narajn Kartykejan závodil ve formuli 1 naposledy v roce 2005 a nepředpokládal, že tato skutečnost bude platit i po prvním závodním víkendu letošní sezóny.

"Na začátku (minulého) týdne jsme si mysleli, že závodit budeme, protože jsme věděli, že nové auto na to má, ale trvalo to moc dlouho (ho zkompletovat)," uvedl indický pilot pro Reuters. "Víme, že to je opravdu špatná situace, ale nemá smysl si stěžovat."

V Melbourne jezdil španělský tým tak málo, že se nezvládl připravit na kvalifikaci. Příští závodní víkend by měly Kartykejanovi pomoci znalosti Sepangu. Na rozdíl od Albert Parku, kde byl naposledy před šesti lety.

"Pokud budeme mít nové přední křídlo... Ne pokud, budeme ho mít. Celkem si věříme, že se kvalifikujeme. Jestli to takhle vyjde, nebudeme mít na co se vymlouvat, pokud se v Malajsii nekvalifikujeme."

Kartykejan je přesvědčený, že monopost F111, který zatím jezdil jen velmi málo, se týmu vydařil. Proto je pro zbytek sezóny optimista. "Až si to všechno sedne, myslím, že pár lidí překvapíme," řekl.

Nejdůležitější událostí roku pro něj ale bez pochyby bude domácí Grand Prix Indie. "Můj návrat s ní hodně souvisí a bude skvělé soutěžit před domácím publikem, dostane se nám velké podpory," odhadl. "Od mého debutu v roce 2005 zájem o formuli 1 v Indii významně vzrostl. A taky je tu tým Force India, já jsem indický jezdec, takže nás bude hodně lidí podporovat."

Doporučujeme

Články odjinud