HRT je nadšeno z nových vylepšení

HRT je nadšeno z nových vylepšení

Piloti novějších týmů si po kvalifikaci na GP Belgie hojně stěžovali na velké množství soupeřů na trati. Nejlépe si již tradičně vedl Kovalainen, nejpomalejší byl Kartykejan.

Caterham
Heikki Kovalainen skončil v dnešní kvalifikaci devatenáctý, jeho týmový kolega Vitalij Petrov dvacátý. Fin se během Q1 potýkal s mnoha problémy. Nejdříve mu cestu blokovali jiní jezdci, poté měl potíže s teplotou pneumatik, nakonec znovu zazlobilo DRS na jeho voze. "Kdykoliv jsem se dotkl toho tlačítka, vypadalo to, jako že není plně aktivováno. Na trati jako je Spa vás taková věc stojí čas," naříká Kovalainen. Vitalije Petrova na trati rovněž zdržovali ostatní jezdci, jinak si však na kvalifikaci stěžovat nemůže. "Zdá se, že zítřejší závod bude suchý, ve Spa jsou ale překvapení, i když je trať čistá, chci si tedy být jistý, že odjedu dobrý a čistý závod. Chci využít všeho, co se stane přede mnou," plánuje Rus.

Marussia
Timo Glock se v kvalifikaci na Velkou cenu Belgie umístil na jednadvacátém místě, jeho týmový kolega Charles Pic na místě třiadvacátém. Německý pilot ve svém tiskovém prohlášení neopomněl připomenout, že dnešek byl pro všechny týmy velice náročným dnem, neboť pouze třetí trénink se odjel na suchu. Všechny nové díly se tedy musely testovat až na poslední chvíli. "Myslím, že jsme s našimi posledními úpravami udělali veliký krok vpřed, jsem však zklamaný z toho, jak se pro mě kvalifikace vyvíjela," říká i Němcův týmový kolega Pic. "První jízda byla v pořádku, měli jsme ale prostor pro zlepšení. Při druhé jízdě jsme pak měli jen jedno měřené kolo, dostali jsme se však do zácpy v sektoru číslo 2. Tam jsem ztratil hodně času," smutní Francouz.

HRT
Pedro de la Rosa skončil v kvalifikaci na GP Belgie dvaadvacátý, jeho týmový kolega Narajn Kartykejan pak čtyřiadvacátý, tedy poslední. De la Rosa je svým dnešním výkonem naprosto unesen. Nejvíce ho těší, že nová vylepšení fungují podle očekávání a týmu tak přinášejí potřebné zrychlení. "Jsou tam ještě auta, která mají vylepšení a skončila za mnou. To je pozitivní," dodává. Narajn Kartykejan je po dnešní kvalifikaci frustrován, neboť mu jeho snahy zajet rychlejší čas neustále komplikovali ostatní jezdci, kteří se mu pletli do cesty. Technický šéf stáje Toni Cuquerella předpokládá, že závod bude suchý a nejlepší tedy bude strategie dvou zastávek v boxech. Starosti mu dělá akorát to, že se týmům bude velmi špatně odhadovat míra degradace pneumatik na trati, která má být během zítřejšího závodu o něco teplejší, než byla dosud.

Doporučujeme

Články odjinud