HRT bude už ve Španělsku lepší než Lotus a Virgin, tvrdí Carabante

HRT bude už ve Španělsku lepší než Lotus a Virgin, tvrdí Carabante

Majitel Hispanie Racing Jose Ramon Carabante oznámil ambiciózní plán, jeho stáj by díky relativně velkému rozpočtu měla porazit ostatní dva nováčky.

Carabante uvedl v rozhovoru pro rádio Cadena Ser, že rozpočet HRT bude letos činit 45 miliónů eur. I díky tomu by měl už v domácí GP Španělska nasadit nový aerodynamický balík. "Ten bude stačit na to, abychom se posunuli před Lotus a Virgin," řekl. "Loni jsme na tom byli hůř než letos a skončili jsme před Virginem, který měl dvakrát větší rozpočet než my, a za Lotusem, a to jen kvůli jedné nehodě."

Hispania chtěla v letošní sezóně spolupracovat s Toyotou motorsport a využít její znalosti z formule 1, ale dohoda nakonec padla. Tým se proto musel spolehnout na vlastní lidi v čele s Geoffem Willisem. "Stejně jako loni jsme začali s vývojem vozu pozdě kvůli rozpočtu," přiznal Carabante. "Uzavírali jsme (sponzorské) smlouvy, které se nakonec nenaplnily."

HRT se ovšem zatím ani nekvalifikoval do závodu. Carabante je přesto optimista, protože monopost F111 v krátkém čase výrazně zrychlil. "S Liuzzim jsme odjeli 11 kol. Kdyby jich odjel 20, kvalifikoval by se," dodal.

Podle zatím nepotvrzených informací se Hispania spojila s Convers Sport Group, jež patří Vladimiru Antonovi. Ten vlastní mimo jiné také sportovní divizi Spykeru a banku Snoras, která loni sponzorovala tým Renault.

Doporučujeme

Články odjinud