HRT bude příští rok pokračovat s De la Rosou, druhý jezdec neznámý

HRT bude příští rok pokračovat s De la Rosou, druhý jezdec neznámý

Šéf týmu HRT Luis-Pérez Sala ujistil, že má v úmyslu dodržet dvouletou smlouvu s Pedrem de la Rosou. Jezdecká sestava pro příští rok ale není uzavřená.

Během svých prvních dvou let ve formuli 1 HRT velmi často střídalo jezdce, nikdo z nich nedokázal odjet celou sezónu. Pod novými majiteli se ale situace změnila, jezdecká dvojice se do konce roku pravděpodobně nezmění.

Navíc Pedro de la Rosa bude jistě pokračovat i v příští sezóně. "Pedro tu určitě bude, protože s ním máme dvouletou smlouvu, a myslím, že chce vidět výsledky práce odvedené v roce 2012," uvedl Sala pro Autosprint. "O druhém jezdci v tuto chvíli není rozhodnuto."

HRT se letos soustředilo především na stabilizaci svého týmu. Po přestěhování do Španělska začínalo téměř od nuly, výsledky na trati nebyly až tak důležité.

"Upřímně jsme letos měli jiné priority," potvrdil Sala. "Nejdřív jsme potřebovali stát se týmem. Začínali jsme od začátku, teď jsme skutečností. Druhým krokem je zacílit na 10. místo v poháru konstruktérů."

"Pokud budeme mít v dubnu nebo květnu 2013 k dispozici vše podle plánu, očekávám velký krok vpřed. Můžeme plánovat design (vozu), mít výrobní harmonogram, vše jako normální tým."

Co se týče roku 2014, má HRT stejně jako ostatní menší stáje obavy z cen nových motorů. Dnes tvoří motory pětinu celkových nákladů týmu, kdyby se jejich cen zdvojnásobila, bylo by to 40 procent.

Doporučujeme

Články odjinud