Horner vyzdvihl výkon týmu Toro Rosso

Horner vyzdvihl výkon týmu Toro Rosso

Šéf Red Bullu Christian Horner uznal, že juniorský tým Toro Rosso si zasloužil ve Velké ceně Malajsie skončit před jezdci stáje z Milton Keynes.

Max Verstappen se stal vůbec nejmladším pilotem v historii F1, který získal body, když dojel na sedmé pozici před svým týmovým kolegou Carlosem Sainzem juniorem. Daniil Kvjat s Danielem Ricciardem pak uzavřeli bodovanou desítku.

„Zasloužili si nás porazit, byli lepší než my,” přiznal Horner. „Odvedli dobrou práci, zatímco my ani zdaleka nebyli tam, kde jsme měli být.”

Kvjata s Ricciardem trápily zejména brzdy, které se při jízdě za ostatními monoposty přehřívaly.

„Bylo to velmi frustrující odpoledne. Daniel si v první zatáčce poškodil přední křídlo, při následné jízdě za safety carem pak teploty docela narostly.”

„S brzdami jsme měli problém na obou vozech, a abych řekl pravdu, ve druhé polovině závodu jsme se jen starali o brzdy. Musíme najít příčinu. Od startu do cíle jsme neměli žádnou rychlost, takže to před Čínou musíme vyřešit.”

Pochvaly se naopak po závodě od Hornera dočkala pohonná jednotka Renault. „Pozitivní na tomto závodě je, že jsme dosáhli pokroku ve využitelnosti motoru. Renault spolu s naším týmem dobře zareagoval.”

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud