Horner: Vettel moji autoritu nepodkopal, tým neřídí on

Horner: Vettel moji autoritu nepodkopal, tým neřídí on

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner vidí v událostech ze Sepangu jen jeden z hrbolů na úspěšné cestě týmu, který nic zásadního nemění.

Flavio Briatore po Malajsii prohlásil, že Horner Red Bull nevede, že je slabý šéf, když nechal Vettela nedodržet týmový příkaz. Sice svoji kritiku pak odvolal, ale téma zůstalo otevřené.

"Je moje vedení podkopané? Nemyslím si to," řekl Horner. "Tento tým vedu od vstupu Red Bullu do tohoto sportu až po tři tituly, po cestě jsme narazili na různé hrboly, ale ty vedou tým vpřed."

"Nedomnívám se, že by si Seb byť jen na chvíli myslel, že řídí tým. Ví, že ho zaměstnáváme a proč ho zaměstnáváme."

Šéf rakouské stáje je přesvědčený, že Malajsie nijak zvlášť nevybočila z řady neshod, které Vettel a Webber mezi sebou mají.

"V tom závodě neudělal, co jsem žádal. Byl jsem spokojený? Ne. Omluvil se? Ano. Poučil se? Ano. Udělá to znovu? To vysvětlil včera, ale oni spolu mají dlouhou historii."

"Není to nic nového, trvá to čtyři nebo pět let. Tvoří jednu z nejúspěšnějších dvojic v historii formule 1. Abych byl zcela upřímný, jejich vztah teď není moc jiný než před Malajsií. Oba jsou velmi motivovaní a velmi talentovaní profesionálové."

Doporučujeme

Články odjinud