Horner uklidňuje: Žádné napětí v Red Bullu není, Vettel je prostě závodník

Horner uklidňuje: Žádné napětí v Red Bullu není, Vettel je prostě závodník

Šéf stáje Red Bull chápe Vettelovy otázky. Ricciardo prý stejně měl jen nízké šance na předjetí Alonsa, a tak pozdržení za úřadujícím mistrem světa nehrálo roli.

Je dosti pravděpodobné, že dvě aplikace týmové režie ze strany Red Bullu ve dvou závodech za sebou vyvolají velký zájem médií. Christian Horner se rozhodl učinit všem spekulacím přítrž již v samotném začátku.

Situace v Red Bullu je v normě a Vettelovo vyptávání se na to, jaké pneumatiky měl Ricciardo nasazeny, prý bylo přirozenou reakcí na danou situaci.

„Smůla“

Sebastian Vettel v reakci na sdělení týmu, že Ricciardo je v takticky výhodnější pozici.

„Je to závodní jezdec. Tyto lidi najímáme proto, že mají bojovného ducha. Kdyby neměl duši závodníka, těžko by vyhrál čtyři tituly. Samozřejmě, že v takových chvílích bude pokládat otázky, aby tomu mohl porozumět.

Jakmile věděl, o co kráčí, okamžitě udělal prostor. Udělal správnou věc a pustil kolegu před sebe. Co se Danielova stahování Fernanda týče, tak dohnat ho je jedna věc, ale předjet ho je úplně o něčem jiném, zvlášť když vezmeme v potaz náš rychlostní deficit na zdejší kilometrové rovince,“ prozradil Horner Autosportu.

Doporučujeme

Články odjinud