Horner: Špatný Alonsův víkend jednou přijít musí

Horner: Špatný Alonsův víkend jednou přijít musí

Fernando Alonso zůstává jediným jezdcem startovního pole, který bodoval ve všech letošních závodech. Red Bull si je jistý, že se to dříve nebo později změní.

Kromě Alonsa se všichni kandidáti na titul už potkali s většími či menšími problémy, které je alespoň jednou vyřadily z bodovaných pozic. Ještě před Valencií byl bodově stoprocentní také Hamilton, ten ale skončil ve zdi. Sebastian Vettel skončil uplynulý víkend bez bodů dokonce už podruhé.

A tyto okolnosti přinesly menší zlom v šampionátu jezdců, Alonso se dokázal na čele tabulky odpoutat s dvacetibodovým náskokem, tak velkou výhodu letos ještě nikdo v klasifikaci neměl.

"Fernando odvádí úžasnou práci, boduje v každém závodě, ale statistiky říkají, že z 20 víkendů musí mít jeden špatný," komentoval šéf Red Bullu Racing Christian Horner pro Sky Sports.

"Snad se to v průběhu sezóny vyváží. Ostatní už také měli problémy, Lewis nedokončil, ale my jsme navýšili své vedení v šampionátu konstruktérů o dalších osm bodů."

Vettel ve Valencii letos poprvé neviděl cíl závodu, zatímco v Malajsii vyšel bodově naprázdno kvůli kolizi, ke které došlo, když předjížděl Narajna Kartykejana o kolo.

Doporučujeme

Články odjinud