Horner si utahoval z odstoupení renaultů. Red Bullu to nejelo kvůli větru

Horner si utahoval z odstoupení renaultů. Red Bullu to nejelo kvůli větru

Oba jezdci Red Bullu v Austrálii bodovali. Max Verstappen neměl daleko k zisku pódia.

Vždy je velmi těžké říct, co by bylo kdyby. Je ale velmi pravděpodobné, že by se před Charlese Leclerca dostal v posledních kolech závodu také Max Verstappen. Na trať ale musel kvůli dvěma odstaveným renaultům safety car.

„Renault nám bohužel na pódium nepomohl,“ řekl Christian Horner po závodě. „Je to ironické, že? Ať už je v autě, nebo není,“ narážel Horner na dřívější letité partnerství s Renaultem. 

Podle Hornera možná stačil virtuální safety car, ale současně připustil, že dva vozy stály na trati, takže šlo o složitou situaci.

Red Bull v Bahrajnu každopádně nepředvedl tak silný výkon jako o dva týdny dříve v Melbourne. Max Verstappen uznal, že si pódium tým nezasloužil.

„Vypadá to, že jsme nebyli schopni dostat maximum z pneumatik a to jak v kvalifikaci, tak ani v závodě,“ vysvětlil Horner. „Je těžké říct, jak moc to bylo způsobeno větrem. Myslím, že nás ovlivnil více než ostatní týmy. Nevím, ale vypadalo to, že nám to hodně ublížilo.“

„Jezdci odvedli dobrou práci. Vytěžili z vozu maximum. Z tohoto víkendu máme spoustu dobrých dat a začínáme rozumět oblastem, na které se musíme zaměřit.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud