Horner se obul do novinářů, jsou prý moc negativní

Horner se obul do novinářů, jsou prý moc negativní

Páteční tisková konference se trochu zvrtla a chvílemi připomínala jednání Rady bezpečnosti OSN, což se nelíbilo šéfovi Red Bullu.

Formule 1 se v minulých letech potýkala s problémy okolo arabského jara v Bahrajnu. Nyní se blíží Velká cena Ruska a to ve stínu války na Ukrajině a sestřeleného malajsijského letadla. Kromě toho byla potvrzena GP Ázerbájdžánu, kde je zase problém s lidskými právy.

Hornerovi se podobná negativní diskuse moc nelíbila. „Jsme zaměření jen na negativitu. Když jsme se stali součásti mistrovství, tak jsme vložili důvěru v promotéry a FIA a účastníme se těchto závodů. Všichni nebo většina z vás (média) budete na těchto závodech. Proč? Protože milujete tento sport nebo protože je to vaše obživa. Myslím, že by to bylo špatně, kdyby formule 1 dělala nějaká politická prohlášení, jsme přece sport.“

„Měli bychom mluvit o jezdcích, úžasných soubojích, které byly mezi našimi piloty a piloty Ferrari v posledních Grand Prix. Měli bychom mluvit o skvělém závodě Lewise Hamiltona, který se prodral polem. Ale my se tu zatím bavíme o negativních věcech a musím říci, že je to pro nás nuda, sedět tady a odpovídat na ty otázky. Co kdybyste se zeptali, co bude v neděli v závodě a v sobotu v kvalifikaci? Když máte tyto otázky, prosím, ptejte se pánů Todta a Ecclestona a ne týmů“, zlobil se šéf Red Bullu.

K otázce GP Ruska se vyjádřil také Paul Hembery z Pirelli. Jedná se sice o italskou firmu, ale jejím akcionářem je ruská ropná společnost Rosneft. V něm ale zase mají akcie Britové.

„Náš hlavní akcionář je Rosneft, takže vám samozřejmě nepovím, nejezděme do Ruska.“ Hembery připomněl, že hodně lidí si stěžuje na porušování lidských práv i v USA a Velké Británii, takže je to komplikovanější.

Rozhodnutí by se ale měla podle Hemberyho přijímat na základě doporučení vlád jednotně, jinak nastane chaos. 

Doporučujeme

Články odjinud