Horner: Ricciardo a Vergne jsou největšími talenty na okraji F1

Horner: Ricciardo a Vergne jsou největšími talenty na okraji F1

Do letošní sezony vstupuje Toro Rosso s novou jezdeckou dvojicí. Alguersuariho a Buemiho nahradí Jean-Eric Vergne s Danielem Ricciardem a u Red Bull jsou zvědavi, jak si oba povedou.

Australský jezdec má za sebou ve formuli 1 už jedenáct závodů. Loni jezdil v barvách HRT, kam jej Red Bull umístil, aby před svojí první celou sezonou získal nějaké zkušenosti. Jean-Eric Vergne je v královně motorsportu úplným nováčkem. Oběma se ale předpovídá slibná budoucnost. To ostatně potvrdil Autosportu i šéf rakouské stáje Christian Horner: "Jsou to dva z nejvíce vzrušujících talentů na okraji F1. Oba si počínali velice dobře v nižších formulích, v testu i v práci v simulátoru pro Red Bull a my plně podporujeme jejich povýšení do závodních sedaček."

Cílem umístění obou pilotů do Toro Rosso je pochopitelně snaha najít vhodného náhradníka za Marka Webbera, až se Australan rozhodne ukončit aktivní kariéru. I přes jejich nesporný talent ale není nikde psáno, že se to povede, byť v to samozřejmě vedení Red Bullu pevně doufá.   

"Oba dva jsou velice soutěživí. Jsou produkty juniorského programu Red Bullu. Čas ukáže. Nejsou tu žádné záruky. Je to nejlepší způsob jak zjistit, jak se jejich talent rozvine," podotýká šéf rakouské stáje.

Ten současně vyzdvihuje Webberovo úsilí a snahu vrátit se v roce 2012 zpět na vrchol. "Mark je nyní s týmem už pět sezon a je pro tým velmi ceněným členem. Trénuje tvrdě, jeho motivace se zdá být velmi vysoká a jsem si jistý, že se bude plně soustředit na to, aby byl rok 2012 (v jeho podání) velmi silný," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud