Horner: Red Bull by měl být za přístup k juniorům chválen, ne kritizován

Horner: Red Bull by měl být za přístup k juniorům chválen, ne kritizován

Šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner si posteskl, že rozloučení s Buemim a Alguersuarim zastínilo velké úsilí, které Red Bull celkově věnuje mladým jezdcům.

Když se Toro Rosso na konci loňského roku rozhodlo kompletně vyměnit jezdecké složení, ozvalo se s kritikou mnoho zastánců Alguersuariho a Buemiho. Christian Horner se ovšem domnívá, že neoprávněně.

"Oba se do formule 1 dostali s podporou Red Bullu, Buemi byl podporován tři sezóny a Alguersuari dvě a půl. Za tu dobu dokážete zhodnotit vývoj jezdce," řekl pro BBC.  "Jak Dietrich Mateschitz (spolumajitel Red Bullu) říká, Toro Rosso je tu pro vývoj jezdců, aby produkovalo budoucí vítěze z těch, do kterých investoval juniorský program Red Bullu."

Horner připomněl, že rakouský tým podporuje mnoho mladých talentů. "Red Bull investoval ohromné částky do mladých jezdců a zaslouží si pochvalu za to, že těmto klukům dal příležitost, protože bez ní by jinak asi neuspěli," pokračoval. "Fungovalo to v případě Sebastiana Vettela a znamená to skutečnou příležitost pro talentovaného Ricciarda a Vergneho."

"Red Bullu se nedostává uznání, které si zaslouží. Buemi ani Alguersuari by bez jeho podpory nepostoupili z juniorských tříd. Nezapomínejme, že Alguersuari vyhrál britskou formuli 3 bez té podpory. Red Bull dovedl do formule 1 několik jezdců, někteří v ní zůstali, jiní odešli jinam."

"V našem programu máme několik mladíků, včetně mladého Skota Lewise Williamsona, jehož podporujeme ve Světové sérii, loni to byla GP3. Je to další jezdec, který by bez podpory juniorského programu Red Bullu neměl možnost jít dál."

Doporučujeme

Články odjinud