Horner poslal Alonsa k psychiatrovi

Horner poslal Alonsa k psychiatrovi

Šéf stáje Red Bull Christian Horner se na tiskové konferenci v Bahrajnu obul do McLarenu a Fernanda Alonsa. Podle Hornera by měl španělský pilot navštívit psychiatra.

Většina otázek novinářů se v Bahrajnu točí kolem účasti Fernanda Alonsa v květnovém Indy 500. Nejinak tomu bylo ani na tiskové konferenci se šéfy týmů. Na ní se do kritiky McLarenu a Alonsa pustil Christian Horner. Podle něj se musela britská stáj zbláznit, když Alonsovi účast v Indianapolis dovolila.

Ochota McLarenu nechat svého jezdce závodit v jiné sérii ukazuje, jak je pro britskou stáj obtížné udržet své jezdce spokojené, myslí si šéf Red Bullu.

„Pro Fernanda je to obtížné, prožívá těžké časy. Problém Zaka Browna je v tom, že má v týmu deprimovaného jezdce, kterého se snaží udržet motivovaného,“ sdělil novinářům v Bahrajnu Horner.

„Brown přišel s nápadem poslat ho (Alonsa) do Indianapolis. Musel se zbláznit, je to jeden z nejbláznivějších závodů, jaké jsem kdy viděl. Alonso chce bez jakéhokoliv testování prostě skočit do auta a jet. Myslím, že by měl osobně navštívit psychiatra,“ nebral si servítky šéf rakouského týmu.

Christian Horner si zároveň neumí představit, že by něco podobného dovolil svým jezdcům.

„Dovolili bychom to našim jezdcům? Ne. Myslím si, že pokud mají jezdci závazky vůči svému týmu, tak podobné chování by se dalo přirovnat k tomu, když se rozejdete s přítelkyní kvůli jiné a po půl roce se k ní zase vrátíte.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud