Horner pochybuje, že by se Buemi vrátil do F1

Horner pochybuje, že by se Buemi vrátil do F1

Šéf Red Bullu Christian Horner nevěří, že se Sébastien Buemi vrátí do závodní sedačky formule 1, ačkoliv byl rezervní pilot týmu spojován s místem u Toro Rosso.

Buemi za Toro Rosso závodil v letech 2009 až 2011 a v současné době zastává roli rezervního pilota jak u Red Bullu, tak v jeho juniorském týmu Toro Rosso. Kromě toho Švýcar působí v Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) a ve formuli E.

Toro Rosso v současné chvíli stále hledá pilota pro příští rok, když Pierre Gasly přestupuje do Red Bullu, budoucnost druhého současného jezdce týmu Brendona Hartleyho je nejistá a Red Bull ve svém juniorském programu nemá žádného jiného vhodného kandidáta.

„Je důležitou součástí týmu. Několik dalších týmů se tu tak pohybovalo a zajímala je role, kterou tu zastával. Pro další tři roky je ale spjat s týmem na pozici, kterou má. Bude to kombinovat s jeho dalšími aktivitami,“ řekl Horner pro Sky Sports F1.

„Nemyslím si, že je závodění ve F1 v jeho hledáčku. Má svůj program ve formuli E a ve WEC, pro nás odvádí skvělou práci na simulátoru. Myslím, že je to pro něj více než dost,“ pokračoval Horner.

Toro Rosso začátkem září na svém twitteru zveřejnilo fotografii s komentářem, podle kterého Buemi absolvoval v továrně týmu tvarování závodní sedačky. Později tým uvedl, že jde o běžný krok pro rezervního jezdce, který se účastní závodů F1 mimo Evropu místo toho, aby dělal svou obvyklou práci na simulátoru.

„Jen dělám to, o co mě požádají. Samozřejmě, že pokud jste rezervní pilot, potřebujete sedačku pro případ, že by se něco stalo,“ řekl Buemi.

„Moje programy ve WEC a ve formuli E jsou dané. Všechno je možné, soustředím se ale na svou práci rezervního pilota a uvidíme,“ dodal letošní vítěz závodu 24 hodin Le Mans v absolutním pořadí.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud