Horner: Označení motorů pro Red Bull nepotěší Rona Dennise

Horner: Označení motorů pro Red Bull nepotěší Rona Dennise

Red Bull už má motory pro příští rok. Dohodl se doslova na poslední chvíli. Je prakticky jisté, že dodavatelem pohonných jednotek bude Renault, ale jak se bude motor jmenovat?

Honda to nebude, Ferrari a Mercedes také ne…a protože více dodavatelů není a pohonnou jednotku za pár týdnů nepostavíte, je jasné, že staronovým dodavatelem Red Bullu bude Renault.

Momentálně se pouze čeká na potvrzení. Mnohem zajímavější ale bude název motoru. Ten totiž nebude znít Renault. Už delší dobu se spekuluje, že Renault chce dodávat Red Bullu neznačkové motory.

„Vím, že mám smlouvu na dodávku motorů pro příští rok,“ řekl Horner pro BBC. „Počkejte a uvidíte, jak budou nazvány. Bude to docela dobré, ale nemyslím si, že Ron Dennis bude příliš šťastný. Na druhou stranu, on v poslední době není příliš šťastný.“

Hned se samozřejmě objevily spekulace, jak by se mohl motor jmenovat. Již delší dobu se velmi čile spekuluje o Nissanu. Ten je japonskou automobilkou a tedy velkým konkurentem Hondy. Je ovšem otázkou, zda zrovna tohle není poněkud pod rozlišovací schopností Dennise.

Mnohem více by nejspíše bolelo spojení názvu s novým sponzorem a tím nemusí být nikdo menší než TAG. Firma Tag Heuer nedávno oznámila, že po 30 letech spolupráce s McLarenem odchází k Red Bullu.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud