Horner oponuje Wolffovi: ExxonMobil byla dobrá volba

Horner oponuje Wolffovi: ExxonMobil byla dobrá volba

Šéf stáje Mercedes Toto Wolff si neodpustil uštěpačnou poznámku směrem k týmu Red Bull. Rakouská stáj podle něj udělala chybu ve výběru partnera pro dodávku paliv a maziv. Šéf Red Bullu Christian Horner v tom ale problém nevidí.

Wolff vidí chybu v tom, že Red Bull bude využívat paliva od jiného dodavatele, než stáj Renault, která rakouskému týmu dodává pohonné jednotky. Francouzský tým totiž v této oblasti spolupracuje se společností BP/Castrol, zatímco Red Bull spoléhá na ExxonMobil.

Díky tomu je stáj Red Bull jediným zákaznickým týmem ve startovním poli, který nevyužívá služby stejné značky v oblasti paliv a maziv jako tovární tým dodavatele motorů. Wolff zároveň upozorňuje na to, že z takovýchto partnerství těží na příklad týmy Williams a Force India, které využívají produkty značky Petronas stejně jako „domovský“ Mercedes, kterému šestačtyřicetiletý Rakušan šéfuje.

Christian Horner však Wolffův názor nesdílí. Podle něj bude „jeho“ Red Bull těžit z dlouhodobé strategie a z dobrého vztahu, který si rakouský tým se společností ExxonMobil vybudoval.

„My v tom vidíme výhodu. S ExxonMobil spolupracujeme již dvanáct měsíců a máme s nimi velmi dobrý vztah,“ řekl Horner pro Sky Sports News.

„Jejich produkty jsou velmi kvalitní, loni jsem s nimi vyhráli tři závody.“

„Samozřejmě se s tím pojí i nějaké negativa. Používáme jiného dodavatele paliv než tovární tým, což znamená více testů na dynamometru a vyšší náklady. Kdybychom v tom ale pro nás neviděli technologickou výhodu, tak bychom s nimi (s ExxonMobil) nespolupracovali,“ řekl Horner.

„Jsou dobrou společností, velmi pružně reagují na naše požadavky a z našeho pohledu je pro nás používání jejich produktů výhodou,“ vyjádřil se pochvalně na adresu ExxonMobil čtyřiačtyřicetiletý šéf rakouského týmu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud