Horner odmítá, že by se Red Bull v případě úpadku formy z F1 stáhl

Horner odmítá, že by se Red Bull v případě úpadku formy z F1 stáhl

Podobný scénář, který v uplynulých letech potkal několik významných automobilek, jež z formule 1 kvůli neúspěchům odešly, podle slov šéfa rakouské stáje nehrozí.

Tou poslední, která oznámila svůj odchod z královny motorsportu byl Renault. Mistři světa z let 2005 a 2006 budou v F1 nadále působit už jen v roli dodavatele motorů. Současná forma týmu z Milton Keynes pochopitelně nemůže vydržet věčně. I v době případných neúspěchů ale nehodlají rudí býci házet flintu do žita a z formule 1 se vypařit.

"Nemyslím si to. Myslím, že Red Bull je formuli 1 věrný. Dietrich (Mateschitz) je tímto sportem nadšený a, jako sponzor a akcionář v dalším týmu - Sauber, je Red Bull v současnosti kolem F1 už přes patnáct let," připomíná Horner.

Red Bull má za sebou další velmi úspěšnou sezonu, ve které získal tituly v obou šampionátech. Rakušané si cení především toho, že se jim podařilo porazit věhlasné týmy, které se v F1 pohybují již pěknou řádku let. "Naším cílem je stavět na (těchto) úspěších do budoucnosti, a když se podíváte do tabulky na to, kde Red Bull právě je, už to je docela úspěch. Jsme před několika význačnými jmény za velmi krátkou dobu (co Red Bull v F1 je)."

Šéf rakouské stáje podotýká, že je to právě formule 1, díky které se všeobecné povědomí o značce Red Bull rozšířilo i do vzdálených končin naší planety, neboť královna motorsportu patří podle jeho slov mezi dvě nejsledovanější sportovní události na světě.

"Celosvětové obecenstvo, které F1 reprezentuje je pro Red Bull velkou platformou, jak prodat svůj produkt. Zcela jistě, z pohledu povědomí o značce, je formule 1 druhá za Olympijskými hrami, které jsou každé čtyři roky," usuzuje Angličan.

Red Bull dělá výjimečným také skutečnost, že se dokázal vypracovat mezi nejlepší týmy za relativně krátkou dobu. Do formule 1 totiž vstoupil v sezoně 2005 a už po pěti letech bojoval o vítězství v závodech. "Myslím si, že důležitá je stabilita. Tým je stále mladým týmem a mám za to, že jsme letos ve všech oblastech silnější než v kterýmkoliv předešlém roce."  

"Provozuschopně jsme velmi silní. Strategicky jsme velmi silní. Tempo našeho vývoje bylo velmi dobré, měli jsme velmi rychlé auto. Myslím si, že je to kombinace všech těchto faktorů, která vzešla dohromady z lekcí, jež jsme dostali v minulých letech a velmi dobře užili letos. Někdy, když jsme neměli v neděli nejrychlejší vůz, stále jsme s ním dokázali vítězit. To ukazuje sílu týmu, který je v naprosté harmonii a pracuje jako jeden muž. To je úroveň, které jsme letos dosáhli," zhodnotil Christian Horner.

Doporučujeme

Články odjinud