Horner: Nový jezdec Red Bullu bude mít stejné podmínky jako Vettel

Horner: Nový jezdec Red Bullu bude mít stejné podmínky jako Vettel

Šéf Red Bullu Racing říká, že kdo přijde na místo Marka Webbera, se nemusí bát, že by se automaticky stal týmovou dvojkou.

Webber dal několikrát během své kariéry v Milton Keynes najevo, že tým preferuje Sebastiana Vettela zejména díky náklonnosti Helmuta Marka. Red Bull ale vždy říkal, že mají oba jezdci rovnocenné podmínky, a Christian Horner trvá na tom, že se v tomto ohledu nic nezmění.

"Oba jezdci budou mít stejné příležitosti," řekl. "Jestli někdo bude vůdčím jezdcem nebo ne, se odvine od toho, co se bude dít na trati. A vůdčí jezdec bude v danou chvíli ten, kdo má víc bodů."

Horner ani nemá obavy, že by se Vettel snažil nějak si zajistit preferenční zacházení nebo dokonce chtěl ovlivnit, kdo bude jeho týmovým kolegou v příštím roce.

"Nemyslím, že by mu na tom záleželo, abych byl upřímný. Nemyslím, že by měl Sebastian obavy postavit se jakémukoliv jezdci, a nevyjádřil žádné preference. Zná Kimiho, zná Daniela."

"Oba jsou velmi rychlí jezdci a byli by pro něj výzvou, ale nesnažil se tým jakkoliv ovlivnit ve směru, kterým bychom se měli dívat."

Pokud nenastane žádné překvapení, nástupcem Marka Webbera by měl být někdo z dvojice Kimi Räikkönen - Daniel Ricciardo. Rozhodnutí by mělo padnout nejpozději na konci evropské části sezóny, tedy na začátku září před Monzou.

Doporučujeme

Články odjinud