Horner: Nikdo nebral Red Bull vážně, měli nás za party tým

Horner: Nikdo nebral Red Bull vážně, měli nás za party tým

Red Bullu přináší zisk mistrovského titulu velkou satisfakci, protože vyhrál v souboji s tradičními týmy a zpočátku nebyl brán vážně.

"Je to neuvěřitelný výsledek," řekl šéf Red Bullu Racing Christian Horner. "Před šesti lety nás nikdo nebral moc vážně, možná nás považovali za party tým. Díky obrovskému úsilí všech členů týmu, jejich spolupráci, podpoře Red Bullu a velkému odhodlání Dietricha Mateschitze teď můžeme být velmi hrdí, protože jsme vyhráli šampionát konstruktérů formule 1."

Red Bull svým způsobem změnil formuli 1. I když ke své účasti v královně motorsportu přistoupil se vší vážností, na formality si potrpěl daleko méně než ostatní. "Když přišel Red Bull do formule 1, přinesl novou energii a věci začal dělat jinak, co se týče našeho fungování a zvaní hostů do motorhomu," vysvětloval Horner. "Neznamenalo to, že to nebereme vážně, nebo že nejsme odhodlaní, jen jsme jiní."

Red Bull vstoupil do formule 1 v roce 2005, ale průnik na špičku startovního pole se mu podařil až loni. Není náhodou, že to bylo v době, kdy začala platit nová technická pravidla.

"Máme tak trochu štěstí, že pravidla jsou stále do jisté míry nová," uvedl šéfdesignér Red Bullu Adrian Newey. "Jsme v druhém roce po velmi velkých změnách pravidel a letos v zimě došlo ke slušným úpravám, což pomáhá vyniknout. Pokud dokážete přijít s novými nápady, které vám zajistí náskok, uspějete. Pokud jste v situaci, jako byla ta v roce 2008, kdy jsou pravidla mnoho let stabilní, pak je velmi těžké najít nové cesty."

Letošní snažení Red Bullu ale nekončí, již tento víkend v Abú Zabí chce získat ještě titul v poháru jezdců, ve hře má stále Marka Webbera i Sebastiana Vettela.

Doporučujeme

Články odjinud