Horner: Neuznání Vettelových kvalit je velmi neuctivé k Webberovi

Horner: Neuznání Vettelových kvalit je velmi neuctivé k Webberovi

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner se domnívá, že nejlepším potvrzením kvalit Sebastiana Vettela je, že dokáže porážet Marka Webbera.

Vettel vyhrál poslední tři šampionáty a má slušně vykročeno ke čtvrtému titulu v řadě. Přesto se často setkává s výzvami, aby své kvality potvrdil u jiného týmu.

"To je velmi neuctivé k Marku Webberovi, protože jezdíme se dvěma vozy a Mark je dobrý závodní jezdec, velmi dobrý závodní jezdec," namítl Horner v rozhovoru pro Autosport.

"Lidé budou vždy mít různé názory, hlavně někteří vaši oponenti. Myslím, že Sebastian je zcela nepochybně opravdu dobrý."

Aby se zařadil mezi legendy formule 1, potřebuje Vettel podle Hornera dál vyhrávat, nic víc dělat nemůže. A jeho úspěchy jsou o to cennější, že jich dosahuje v tvrdé konkureci.

"Ve formuli 1 teď máme dobré časy, jsou tu Alonso, Hamilton, Räikkönen, Button, Webber... Je tu několik velmi silných jezdců. On svých úspěchů dosáhl ve formuli, ve které mají všichni stejné pneumatiky a většina z nás nemůže testovat."

"Podmínky jsou mnohem vyrovnanější. Díky tomu je to ve svém důsledku ještě působivější. Kdybychom měli nejlepší auto, ve všech závodech a šampionátech bychom obsazovali první dvě místa, ale to se neděje," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud