Horner není příznivcem většího počtu závodů. Podle něj hrozí přesycení

Horner není příznivcem většího počtu závodů. Podle něj hrozí přesycení

Mluví se o velkém množství nových destinací. Některé velké ceny by naopak mohly z kalendáře F1 vypadnout. Bude mít F1 více než 21 závodů ročně?

V příštím roce se má jet ve Vietnamu. Mluví se také o Nizozemsku, druhém závodě v USA a Číně. Na druhou stranu smlouvu zatím nemají ve Španělsku, Německu nebo Mexiku. Liberty se netají tím, že chce 23 a možná až 25 závodů ročně.

„Myslím, že si musíme uvědomit, že závodní víkend znamená pro lidi v garáži týdenní záležitost,“ řekl Christian Horner, jehož slova cituje F1i.

Podle Hornera je už 21 závodů ročně velký problém. Označil to za bod zlomu.

„Pak se musíme podívat na strukturu závodního víkendu. Potřebujeme tak moc testovat? Musíme se podívat na délku sezóny, na všechny tyto faktory a jaký mají dopad na náklady a rozpočtové stropy a tak dále. A přinese to v konečném důsledku lepší show?“

Šéf Red Bullu si myslí, že je potřeba najít rovnováhu mezi množstvím a kvalitou. „Kniha může mít jen určitý počet kapitol a chceme se ujistit, že naše kapitoly jsou co nejzábavnější a končí brilantním finále. Musíme se vyhnout přesycení a najít správný kompromis, pokud jde o počet závodů a strukturu víkendů.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud