Horner: Nemůžeme po Gaslym chtít, aby hned bojoval s Verstappenem

Horner: Nemůžeme po Gaslym chtít, aby hned bojoval s Verstappenem

Podle šéfa týmu Red Bull Christiana Hornera by nebylo správné od Pierra Gaslyho, který příští rok přestoupí do hlavního týmu Red Bullu, očekávat, že bude okamžitě bojovat s novým týmovým kolegou Maxem Verstappenem.

Gasly dostal příležitost přestoupit do Red Bullu už po jedné sezóně strávené ve formuli 1 u Toro Rosso, když Red Bull musel určit náhradu za Daniela Ricciarda, který odchází do Renaultu.

Francouzský pilot se však již letos stihl blýsknout několika dobrými výsledky, jako například čtvrtým místem v Bahrajnu a šestým v Maďarsku. Horner se proto domnívá, že Gasly je pro Red Bull tím pravým pilotem, i když nebude hned zezačátku Verstappena porážet.

„Myslím, že to pro Pierra bude výzva, ale taková, na kterou se těší. Prochází stejným programem jako Max a je tady, protože věříme, že je nejlepším budoucím talentem a zaslouží si tuto příležitost v autě. Od Pierra příští rok očekáváme velké věci,“ řekl Horner pro Motorsport.com.

„Myslím, že by bylo nespravedlivé od něj očekávat, že bude okamžitě bojovat s Maxem. Myslím, že mu musíte dát čas, aby se v týmu trochu usadil,“ odpověděl Horner na dotaz, zda podle něj může Gasly okamžitě soupeřit se svým týmovým kolegou.

Gasly to podle Hornera bude mít příští rok o to náročnější, že Verstappen nyní dosahuje série dobrých výsledků. V posledních sedmi závodech byl Nizozemec pětkrát na stupních vítězů, přičemž naposledy v Mexiku startoval z první řady a závod vyhrál.

„Myslím, že Max teď chytil velmi dobrou formu a v tuto chvíli je jedním z nejvýraznějších talentů ve formuli 1. Daniel se proti Maxovi letos v kvalifikacích trápil, jejich rychlost v závodech však byla velmi vyrovnaná. Příští rok budeme muset dát Pierrovi čas, myslím ale, že má skvělé schopnosti. Ve F1 je jen jeden rok, ale už předvedl pár skvělých jízd. Když se podíváte na Bahrajn, Monako a Maďarsko, tak to bylo pár výjimečných závodů,“ dodal Horner.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud