Horner: Neměli jsme šanci odpovědět na zastávku Mercedesu

Horner: Neměli jsme šanci odpovědět na zastávku Mercedesu

Red Bull se nedokázal bránit strategii Mercedesu, která přinesla Lewisi Hamiltonovi vítězství ve Velké ceně Maďarska vozů formule 1, přiznal šéf Red Bullu Christian Horner.

22 kol před koncem povolal Hamiltona do boxů pro novou sadu pneumatik, díky které se Brit dokázal během patnácti kol k vedoucímu Maxi Verstappenovi dotáhnout a následně se dostat do vedení.

„Připadalo mi, že Max měl dost na to, aby ho měl pod kontrolou. Slyšeli jsme, že jakmile se Lewis přibližoval, jeho vůz se přehříval nebo měl problémy s brzdami,“ řekl Horner.

„Tím, že byli oba tak daleko před zbytkem pole a rychlostí, kterou v Mercedesu měli, to byla strategicky přirozená věc hodit kostkami a zajet na zastávku,“ dodal Horner.

Zastávka Mercedesu byla bezproblémová a Hamilton zajel po výjezdu z boxů natolik rychlé kolo, že Red Bull věděl, že Verstappen přijde o vedení, pokud o kolo později zajede do boxů i on.

„Do poloviny prvního (Hamiltonova) kola po zastávce už byli vedle sebe, což znamenalo, že na konci kola by byl vpředu (kdyby Verstappen zajel do boxů). Neměli jsme tedy možnost pokrýt jej Maxem, kdybychom jej zastavili v dalším kole, protože bychom mu tím přepustili pozici na trati,“ řekl šéf Red Bullu.

„Začal tlačit na pneumatiky více, než by chtěl a byl schopen držet náskok, dokud se nedostali přes pomalejší jezdce. Jakmile se dostali do čistého vzduchu, začal se Lewis skutečně přibližovat.“

Když Verstappen přišel o vedení a bylo jasné, že se svými pneumatikami nemá šanci s Hamiltonem bojovat, rozhodl se Red Bull nasadit nové pneumatiky i Verstappenovi a pokusit se zabojovat o nejrychlejší kolo. To Verstappen také zajel.

„Měli jsme příležitost zajet nejrychlejší kolo. Mercedes dnes ale měl auto, které bylo v závodních podmínkách trochu rychlejší,“ přiznal Horner.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud