Horner: Mokré pneumatiky pro příští rok mohou být ještě lepší

Horner: Mokré pneumatiky pro příští rok mohou být ještě lepší

Šéf Red Bullu Christian Horner se domnívá, že dodavatel pneumatik pro formuli 1 Pirelli stále může zapracovat na zlepšení svých pneumatik do deště pro rok 2017.

Ve Velké ceně Brazílie, která byla poznamenána silným deštěm, měli jezdci místy velké problémy s aquaplaningem. Řada z nich prohlásila, že na pneumatikách do extrémního mokra je třeba ještě zapracovat. Kimi Räikkönen z Ferrari poznamenal, že současné mokré pneumatiky jsou horší než ty, které byly ve F1 před deseti lety.

Během závodu se navíc ukázalo, že zeleně označené pneumatiky do přechodných podmínek byly na mokru rovněž velmi rychlé, jezdci se proto nebáli je nasadit, i když množství vody na trati spíše vedlo k pneumatikám do mokra.

Pirelli pracuje na zlepšení svých pneumatik do mokra pro rok 2017. V testech mu s tímto přitom pomáhají týmy Ferrari, Red Bull a Mercedes.

Když dostal Horner otázku, zda by zlepšení pneumatik do mokra zmírnilo problémy jezdců ve formuli 1 závodit za deště, odpověděl: „Myslím, že by to rozhodně pomohlo.“

„Myslím extrémní pneumatiky, mohli jste vidět, že jezdci měli na pneumatikách do mokra větší problémy než ti na přechodných pneumatikách. Kimi (Räikkönen) přímo před námi naboural na extrémních, zatímco (Marcus) Ericsson byl na přechodných.“

„Na začátku tohoto roku jsme pro Pirelli ve snaze jim pomoci udělali nějaké mokré testy a zdá se, že v extrémních podmínkách stále existuje prostor pro zlepšení.“

Horner rovněž doufá, že se zlepšením situace by mohl pomoci také vyšší přítlak na vozech v sezóně 2017. Formule 1 by podle něj měla přijít na to, proč mají současné vozy takové problémy vyrovnat se s silným deštěm.

„Je to rozhodně něco, na co je potřeba se podívat, více přítlaku v příštím roce tomu snad ale jen pomůže.“

Foto: Pirelli

Doporučujeme

Články odjinud